Optreden Woodworks

 

 

WOODWORKS DE BAND

Hierbij presenteren wij met trots onze eerste band Woodworks De Band. Die zullen zaterdag 29 augustus het muziekprogramma van de Mosselfeesten openen. Klik hier voor meer informatie. http://www.woodworks-music.nl/mp3music

Wij zijn Woodworks, een akoestische band uit Zeeland. We spelen sinds eind 2010 en hebben (al zeggen we het zelf) een goede live reputatie opgebouwd. We traden op bij grote evenementen, zoals Noordzee Zomerfestival in Katwijk, Irish festival in Theater de Tamboer (Hoogeveen), Havenfeesten Zierikzee, Bokbierfestival in de Beurs van Berlage (Amsterdam), Irish Festival Balver Höhle (Duitsland) en tal van kroegen door heel het land, van Cadzand-Bad tot Enschede.

Als akoestische band zijn we begonnen met rock covers uit de jaren 90 tot en met nu. Sinds oktober 2011 zijn we druk bezig geweest met het uitbreiden van ons repertoire met veel folkmuziek, dit omdat Hans vroeger bij The Old Firm deze muziek speelde. Omdat The Old Firm gestopt is neemt Woodworks het stokje een beetje over, natuurlijk op eigen wijze! Check onze MP3 lijst maar eens voor de diversiteit die wij als band hebben.

‘Hout werkt’ is de directe vertaling van Woodworks. Wij werken/spelen op houten instrumenten akoestische muziek. Daarbij maken wij gebruik van gitaar, contrabas en cajon. Ook hebben wij de mogelijkheid ons instrumentarium uit te breiden met volledige drum kit, accordeon en percussie. Verder zingen er twee muzikanten in de band.

Het repertoire wordt elke week groter doordat we (bijna) elke woensdag spelen in café Speyk in Vlissingen. We krijgen elk optreden veel verzoekjes die we maar al te graag instuderen om ze de week erop te spelen voor het publiek, of nog leuker: We proberen het nummer ter plekke te spelen. Geen cover is ons te gek. We spelen muziek van Johnny Cash t/m Michael Jackson, van The Dubliners t/m Nirvana, alles is mogelijk. U zult verstelt staan wat wij als akoestische band kunnen brengen.